Produkter

Fysiodema är återförsäljare av en lång rad produkter och utrustning för rehabiliteringsträning av kroppen efter skador och sjukdom. Alla produkter är välkända på marknaden och används av fysioterapeuter, läkare, rehabiliteringskliniker, idrottsklubbar och liknande världen över. Vi är bland annat återförsäljare av följande produkter:

 

AlterG

AlterG Anti-Gravity Treadmill är ett av de senaste hjälpmedlen inom rehabiliteringsträning och kan hjälpa både patienter så väl som fysioterapeuter annat fackfolk för att optimera rehabiliteringsprocessen. AlterG är viktavlastande träning som kan reducera kroppsvikten upp till 80 % procent. AlterG används därför till rehabiliteringsträning av gång och balans, exempelvis i samband med:

  • Ryggskador
  • Skleros
  • Blodproppar
  • Hjärnskador
  • Idrottsskador

Läs mer om AlterG här.

 

KAATSU

KAATSU är en träningsform med fokus på styrketräning och som använder övervakningsenheter på armar och ben, så man hela tiden kan följa framstegen, blodgenomströmningen och liknande. KAATSU används för att bilda nya blodkärl och stärka muskler, senor och ben i hela kroppen. 

Läs mer om KAATSU här.

 

PhysioTouch / LymphaTouch

LymphaTouch är ett revolutionerande hjälpmedel inom behandling och förebyggande av lymfödem, som till exempel kan uppstå vid sjukdom eller graviditet. Produkten används runt om i Europa samt USA. LymphaTouch är en maskin som placeras på huden och forcerar ett negativt tryck (ett sug) vilket lyfter och sträcker ut den underliggande vävnaden. LymphaTouch används vid behandling av lymfödem som är en svullnad som orsakas av dåligt avflöde av lymfvätska genom lymfsystemet.

Läs mer om PhysioTouch / LymphaTouch här.

 

Tyromotion

Tyrmotion levererar robot- och datorassisterade terapienheter för rehabiliteringsträning av axlar, armar, händer och fingrar. Tyrosolution registrerar all data löpande och visar framstegen direkt på skärmen. På så vis kan man hela tiden följa vad och hur man ska träna för att uppnå största möjliga effekt. 

Läs mer om Tyromotion här.

 

TensioMyoGraphy

TensioMyoGraphy (TMG) är en mätenhet som ger en unik möjlighet att få insikt i musklernas tillstånd och utveckling. TMG används både på laboratorienivå och av fysioterapeuter i hela världen för att snabbt få en överblick över diverse muskeldata. Sensorn fästs på en muskel och genererar data som kan avläsas på datorskärmen. 

Läs mer om TensioMyoGraphy här.

 

Bionic Leg

Bionic Leg är en av AlterG:s produkter inom rehabiliteringsträning av gång och balans. Bionic Leg är en datorstyrd enhet som placeras på benet och reagerar på patientens rörelser eller försök till rörelser. Bionic Leg hjälper till att hålla balansen och mäter hur mycket tryck patienten lägger på det skadade benet och assisterar patienten endast i den utsträckning som behövs.  

Läs mer om Bionic Leg här.

 

(B)Strong

(B)Strong tillverkar produkter som används för Blood Flow Restriction (BFR)-träning. Produkterna består av en serie bälten som spänns på armar och ben samt en övervakningsenhet som kan vägleda dig i träningen, samt planera ett skräddarsytt träningsprogram. (B)Strong-bältena reglerar blodgenomströmningen i kroppen vilket kan bidra till en betydande ökning i styrka och form. I kombination med lätta vikter, uppnår man liknande resultat som vid högintensiv träning. 

Läs mer om (B)Strong här.

 

SOZO

SOZO är en enhet som används för mätning och screening av lymfödem. SOZU ansluts till datorn och patienten ställer sig på fotpanelerna. Med vetenskapen i ryggen, hjälper SOZU till med att förbättra kliniska behandlingsresultat vid lymfödem. SOZU mäter patientens vätskestatus och övergripande kroppssammansättning och kan hjälpa till med tidig behandling och förebyggande av utveckling av lymfödem.  

Läs mer om SOZO här.